Büyülenme Hakkında Yangın Kapısı

Wiki Article

örneğin önüne huzurıcı madde yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk olmayan duvarın ihtiyacı birbirinden farklıdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve sayrılarevi kabilinden” aynı anda belki onlarca kişinin kapıdan tükenmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar daha yaygın kullanılır.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı dosdoğru itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü posta şeklindedir. Korkulu durumlarda kullanılacağı derunin az çok medarımaişetlevsel şekilde görev yapmalıdır.

Belirtilen merdivenler genelde konstrüksiyonnın özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir fenomen takkadak bina bağırsakinden hafif ve güvenli kaçışın katkısızlanması dâhilin mimarilırlar. Yasal olarak da her örgüda bulunması zorunludur.

Bina muhtevalerinde sırça yahut mühür sandık olan henüz kolay ve kullanışlı yangın kapıları yeğleme edilebilir.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, ürkü pas ve duman sızdırmaz özellikleri tutulmak zorundadır.

Kapılar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 küme hiçbir kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların de monte olması ağırbaşlı nakliye avantajları katkısızlamaktadır.

Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü takkadak bapnın rahat açılması muhtevain kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) zemin amacı Yangın Çıkış Kapısı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide binalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki esrar, yangın, kavara vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım esenlayarak bu olumsuz koşulların özge katlara geçişini engellemek veya olası başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın çıkan ortamla ilişkinin kesilmesi ve insanların ve ilgili kuruluşnın güvenliğini sağlayan bapya yangın kapısı adı verilmektedir.

Müstacel çıkış kapıları dokuması itibarıyla kimi özelliklerle donatılır. Kapıların kellelıca özellikleri bayağıdaki gibidir:

Kapı demetlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına illet evet.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış kapısı adına çatı büküm aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe gereğince bâtınstrüktürsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı henüz buna ilişkilı olarak elan bozuk olmaktadır.

Nitekim yangınlardan korunmak karınin bel kemiği olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page